Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szarvas ölt meg egy katonát a paraguayi elnök kertjében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. január 5. 16:43

Életét vesztette egy a paraguayi elnöki palota őrségében szolgálatot teljesítő katona, miután a rezidencia kertjében élő szarvas átszúrta az agancsával.

A 42 éves katonát az Asunciónban álló elnöki rezidencia kertjében támadta meg január 3-án, hétfőn egy pettyes szarvas, amely Indiából ajándékként került a birtokra. A balesetet a palota biztonsági kamerái rögzítették. A felvétel szerint a katona belépett az elzárt területre, ahol az állatok élnek, és olyan mozdulatot tett, amellyel kiváltotta a szarvas támadó reakcióját. Az áldozatot egy katonai kórházba szállították, de súlyos szúrt sérülésébe még hétfőn éjjel belehalt – közölte a hadsereg szóvivője.

Az elnöki palota és kertje több mint tíz hektáron terül el Asunción központjának közelében, és számos őshonos fajnak ad otthont, mások mellett dél-amerikai tapír és szarvasok is élnek a birtokon, korábbi kormányok alatt struccok és pónik is voltak a kertben.

A szóvivő szerint korábban nem fordult elő, hogy az elnöki rezidencián tartott állatok közül valamelyik emberre támadott volna. Az állatokat elzárva tartják, nem érintkeznek a rezidencia látogatóival.