Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes katonákat fogadtak

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. január 5. 14:50

Önkéntes műveleti tartalékos katonák vonultak be Székesfehérvárra, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredhez január elején. A tartalékosok, a szakági felkészítésük után a Magyar Honvédség Parancsnokságán látnak majd el különböző feladatokat.

önkéntes műveletiek_02

A bevonulók többsége már korábban is tiszti és altiszti beosztást látott el a Magyar Honvédségnél, illetve más rendvédelmi szervnél. A tartalékos katonákat Czigler Zalán alezredes, az alakulat törzsfőnöke köszöntötte, és kívánt számukra eredményes munkát.

A tartalékosok közül többen korábban is a székesfehérvári ezrednél teljesítették önként vállalt szolgálati idejüket, azonban - mint minden újonnan érkezett katonának - nekik is át kell esniük a kötelezően előírt elméleti felkészítésen, hiszen előző szolgálatuk óta több változás is történt.

önkéntes műveletiek_03

Az önkéntes műveleti tartalékosok részére személyügyi, jogi, pénzügyi és biztonságtechnikai tájékoztatót tartottak, valamint részletes felvilágosítást kaptak a jelenleg hatályos járványügyi intézkedésekről és azok betartásának fontosságáról.

Ezt követően - miután átvették felszereléseiket - szolgálatra jelentkeztek a számukra kijelölt szervezeti egységeknél.

önkéntes műveletiek_01