Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Száz napja segítik a katonák az egészségügyet

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Tóth László |  2021. február 22. 16:39

A fővárosi Uzsoki Utcai Kórházban és a Szent Margit Kórházban látogatta meg az intézményekben 100. napja szolgálatot teljesítő katonákat Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka, valamint Hornyák Endre törzszászlós, az alakulat megbízott vezénylőzászlósa, február 22-én, hétfőn.

20210222-ARB-korhaz (3)

A koronavírus-járvány elleni védekezés során az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái tavaly november 16. óta segítik a két budapesti intézményben az orvosok és ápolók munkáját, egészségügyi szaktudást nem igénylő feladatok ellátásával.

„Már az első napunkon megkezdtük a munkát: a kórház beléptetési, logisztikai feladatait látjuk el, illetve az érkező anyagok fogadásában, raktározásában, készletezésében és kiszállításában segítjük az itt dolgozókat” – beszélt az elmúlt száz napról Peterson Márk hadnagy, aki a kezdetek óta az Uzsoki utcai kórházban teljesít szolgálatot.

20210222-ARB-korhaz (4)

A kórház vezetőségével és a kórházparancsnokkal kialakított munkaviszonnyal kapcsolatban a hadnagy hangsúlyozta: példás és szoros az együttműködés az egészségügyi dolgozók vezetői és az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái között, az elmúlt 100 napban csak pozitív visszajelzéseket kaptak.

A Magyar Honvédség katonái 2020. november 16. óta vannak jelen országos szinten 93 kórházban.