Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Száznál több nőt vettek őrizetbe izraeli katonák

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. április 7. 19:00

Több mint száz nőt vettek őrizetbe izraeli katonák a csütörtökre virradó éjjel egy palesztin településen a ciszjordániai Náblusz városa közelében annak a nyomozásnak a keretében, amely egy zsidó telepes család tagjainak meggyilkolása ügyében indult. A helyi tanács vezetője palesztin biztonsági illetékesekre hivatkozva elmondta, hogy izraeli katonák százai vonultak be éjjel Avartába, kijárási tilalmat vezettek be, s házkutatásokat tartottak.

A nőket – köztük időseket is – a hadsereg egyik táborába vitték a város közelében, ujjlenyomatot vettek tőlük, majd a többségüket elengedték – jelentette az AFP hírügynökség.

Az izraeli hadsereg már a múlt héten ötnapos kijárási tilalmat vezetett be Avartában, miután egy palesztin behatoló március 11-én a ciszjordániai Itámár zsidó telepen megölte egy izraeli család öt tagját: a szülőknek és három gyermeküknek, köztük egy csecsemőnek álmukban vágta el a torkát.

A gyilkosság óta a katonák már többször nagy számban bevonultak Avartába. E hét keddjén kihallgatás céljából őrizetbe vettek ott mintegy negyven palesztint. A gyilkosságok elkövetőjét még nem sikerült azonosítani.