Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szépkorúak köszöntése Somogyban

Szöveg: Mészáros Károly szds. |  2010. október 16. 12:04

A Somogy megyében élő szépkorúakat köszöntötték az elmúlt hetekben az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai. Az irodához több mint 1800-an tartoznak, többségük hatvan éven felüli nyugállományú katona, honvédségi nyugdíjas, illetve katonaözvegy.

A hét somogyi nyugdíjas honvédségi szervezet mindegyike ünnepséget, megemlékezést tartott az idősek világnapja alkalmából.

Kaposváron – október 2-án – a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja a Helyőrségi Klub udvarán felállított kopjafánál szervezett koszorúzást.

1595908825
A katonai tiszteletadással tartott megemlékezésen a helyőrségben települt katonai szervezetek képviselői is megjelentek.

A klub vezetése részéről Pető László nyugállományú alezredes, elnök és Marcsingó János nyugállományú alezredes, titkár helyezte el a megemlékezés koszorúját. A kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetője, Fehér Gábor alezredes ünnepi beszédben köszöntötte a szépkorúakat, méltatva tevékenységüket a honvédelem eszméjének népszerűsítésében, a katonai hagyományok ápolásában.

Marcaliban a Honvéd Nyugállományúak Klubja és a Bajtársi Egyesület szervezett ünnepségeket, amelyeken Mészáros Károly százados mondott ünnepi beszédet, s egyúttal válaszolt az érdekvédelmi területen felmerült kérdésekre.

Az ünnepi helyszíneken felolvasták Huszár Péter alezredesnek, az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság megbízott parancsnokának levelét, amelyben megköszönte a klubokban végzett eredményes tevékenységet, erőt, egészséget kívánva a szépkorúaknak.

1595908825
 

Fotó: a szerző felvételei

A képek a kaposvári eseményeken készültek.