Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerb delegáció az OMLT felkészítésen

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szkv. |  2010. április 20. 13:41

Ezen a héten befejeződik az Afganisztánba készülő OMLT (Operational Mentor and Liaison Team- Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport) magyarországi felkészülése, a munka hamarosan Németországban folytatódik. A felkészítésen magyar és amerikai katonák közös munkával hajtják végre feladataikat.

Missziós szolgálatteljesítésük során segítséget nyújtanak – mentori részvétellel – az önálló afgán hadsereg felállításához. A napokban még elméleti oktatáson vesznek részt a katonák, ezt követően pedig Németországban folytatódik a missziós állomány felkészítése.

Az elmúlt héten a gyakorlati felkészülésen volt a hangsúly. A katonák paintball fegyverekkel gyakorolták a különböző harcászati elemeket a hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Kiképzőbázison. A kiképzést egy háromfős szerb delegáció is megtekintette. A külföldi kollégák azért érkeztek Magyarországra, hogy betekintést kapjanak az OMLT felkészülésébe. Akár csak a Magyar Honvédség, a szerb hadsereg is kapcsolatban áll az OMLT amerikai állományát biztosító Ohio-i Nemzeti Gárdával. A találkozás jó alkalom volt a nemzetek közötti tapasztalatcserére.

1595900441