Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerencsehozó lencsét főztek a székesfehérvári katonák

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred |  2022. január 3. 17:39

Ismét szerencsehozó lencsével köszöntötték az új évet Székesfehérváron. A város önkormányzata által szervezett ételosztó program lebonyolításához az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Helyőrségtámogató Parancsnokságának étkezdéje és egy helyi vállalkozás nyújtott segítséget.

lencse_08

A megyeszékhely és a Magyar Honvédség kiváló együttműködésének példájaként szolgáló, évről évre sokakat vonzó eseményt kilenc éve, 2013. január elsején indították útjára.

Egy adag újévi lencsére és egy forró teára természetesen rengetegen - mind a fiatal, mind az idősebb generációból - álltak meg az új esztendő első napjának délutánján, az Alba Plaza előtti Piac téren. A finom falatok kóstolását ezúttal védettségi igazolványhoz kötötték.

lencse_02

A székesfehérvári alakulat lencsegulyását mintegy száz kilogramm lencséből, száz kilogramm debreceni kolbásszal és negyven liter tejföllel készítették el az ezred katonái.

Az érkezők kiszolgálásában Vargha Tamás, a térség országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, valamint Balogh Rezső alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese is segédkezett a helyszínen.