Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd tisztképzés, haderőfejlesztés és csapatmunka

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. január 4. 7:24

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Új alapokon a honvéd tisztképzés

A 2022/2023-as tanévvel megváltozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanuló honvéd tisztjelöltek jogállása. A változásokról Zsiga Tamás dandártábornokkal, a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosával beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

„A katona maga az alapképesség”

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program túlmutat a konkrét dátumokon és a haditechnikai eszközök szimpla modernizációján. Folyamatos fejlesztés és átalakítás zajlik a Magyar Honvédség minden területén, amely bonyolult, komplex folyamatban áll össze egységes egésszé. A 2021-es főbb eredményekről és az új esztendő céljairól dr. Sticz László vezérőrnagyot, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnökét kérdeztük.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

Csapatmunka – hat lábon

Az interjú toronymagasan legenergikusabb tagja Logan volt, a belga juhászkutya. A másfél esztendős energiagombócot az ónos eső abszolút nem zavarta – a zsebre vágott labda viszont annál inkább. A rövid láncra vert első másfél évet a Rex Kutyaotthon Alapítvány, majd az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kennelje követte.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem