Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szikszói középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 1. 11:57

Már a tizennyolcadik középiskola csatlakozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a honvédelmi és hazafias nevelést célzó Honvéd Kadét Programhoz szeptember 28-án.

Szikszó_HKP (5)

Az együttműködési megállapodást a Szikszói Szakképző Iskola és Szakgimnázium részéről Budai Nándor, intézményvezető, illetve Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) parancsnoka írták alá.

Vantal Zsolt ezredes kiemelte: a képzés lehetőséget teremt, hogy a résztvevő fiatalok a hazájukért tenni akaró, felelős állampolgárokká válhassanak. „Ehhez nyújt segítséget a Honvéd Kadét Program, amely érdekes, jól szervezett honvédelmi tevékenységekkel készíti fel a diákokat, hiteles információkkal bővíti ismereteiket a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és annak társadalmi szerepéről” – mondta. 

Budai Nándor köszönetét fejezte ki, hogy az iskola csatlakozhatott egy olyan programhoz, amely a bajtársiasságra, helytállásra és csapatszellemre neveli a diákokat.

Szikszó_HKP (6)

Az ünnepélyes rendezvényen – mások mellett – részt vett Sváb Antal, a település polgármestere, Sarudi Norbert őrnagy, az MH 2. TVE 10. Majthényi Károly Területvédelmi Ezred törzsfőnöke, valamint Nagy Géza őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője is. Az ünnepségen az iskola tanulóinak előadásában a résztvevők olyan verseket hallgathattak meg, amelyeknek témája a hazaszeretet, a haza védelme volt.

A területvédelmi ezred vonatkozásában a szikszói középiskola az 54. intézmény, amely csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.