Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szilágyi Áron arannyal zárta az évet

Szöveg: honvedelem.hu / molcsapat.hu |  2010. december 25. 19:43

A Zrínyi Média Kft. munkatársa, Szilágyi Áron a rosszul sikerült világbajnokság után az országos bajnokságon akart javítani. Egyéniben ugyan kiesett a negyeddöntőben, csapatban megvédte bajnoki elsőségét a Vasassal. Idei évét annak ellenére felemásnak érzi, hogy egy év alatt 14 helyet javított világranglista helyezésén.

Szilágyi Áron egyik szeme sír, a másik nevet, ha a hétvégi vívó országos bajnokság kard döntőire gondol. Egyéniben a legjobb nyolc között búcsúzott, míg csapatban a döntőben jelentős hátrányt ledolgozva, megvédte bajnoki elsőségét a Vasassal.

„Nem volt ez olyan nagy szám, csak azt csináltam, amit muszáj volt. A sikerhez azonban kellett az is, hogy a gödöllőiek komoly taktikai hibát vétettek" – elevenítette fel a csapat bajnoki döntő záró asszóját Áron.

A gödöllőiek ugyanis az utolsó asszóra lecserélték befejező emberüket, aki addig remekül vívott. Úgy gondolták egy friss ember nagyobb eséllyel lép pástra Szilágyi ellen.

Számításaikba azonban hiba csúszott, mert a Vasas versenyzője pazar vívással előbb egyenlített, majd a meg is nyerte a meccset csapatának.

Címkékbajnokság