Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szlovén vezérkar főnök a helikopter bázison

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 11. 14:25

A szlovén vezérkar főnök, Albin Gutman altábornagy június 10-én a szolnoki Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison települt katonai szervezeteknél tett látogatást. Az altábornagy Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkar főnök meghívására június 9-én érkezett hazánkba.

Magyarországi látogatásának részeként utazott Szolnokra, ahol Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka és Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok, helyőrségparancsnok, valamint a bázison települt katonai szervezetek vezetői katonai tiszteletadással fogadták.

Albin Gutmant tájékozódott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és az MH 25/8. Könnyű Vegyes Zászlóalj tevékenységéről. Megtekintette a helikopteresek és a szárazföldi csapatok közös harcászati bemutatóját. Ezt követően megszemlélte a rendszeresített helikoptereket, repülőgépeket, fegyvereket. A szlovén vezérkari főnök a program szerint látogatása utolsó napján, szerdán Budapesten tesz városnézést, és a Duna-kanyarba látogat.

Címkékhelikopter