Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnoki katonák ezüstjei a Bicogó Maratonon

Szöveg: MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. szeptember 20. 10:58

A Tiszasülyért Egyesület szervezésében 18. alkalommal rendezték meg a Bicogó Maratont Szolnokon, ahol tökéletes, igazi futóidő várta a résztvevőket szeptember 16-án, szombaton.

Bicogó_ (2) másolat

A Szolnokról rajtoló versenyre idén is többszázan neveztek, akik közel 44 kilométer megtétele után érkeztek meg a tiszasülyi célba. Ott ajándékokkal és finom ebéddel várták őket a szervezők. A Bicogó Maraton során akár futva, akár kerékpárral, vagy mindkét módon lehet versenyezni.

A különleges sporteseményen a Magyar Honvédség katonái több módon is részt vállaltak. A kötöttváltású kétfős versenyszámban az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Repülőműszaki Zászlóaljánál szolgáló katonái remek időeredménnyel a dobogó második fokára állhattak fel. Az ezüstérmes „H-145M Ground Maintenance” párost Nagy Sándor zászlós és Murvai Dániel főtörzsőrmester alkotta.

Csapatversenyben szintén a Repülőműszaki Zászlóalj nyolcfős formációja (Szekrényes Máté százados, Weszelovszky Viktor zászlós, Illés Marcell őrmester, Molnár Gergő, Palásti Petra hadnagy, ifj. Pócsik Péter, Faragó-Szűcs Eszter hadnagy, Pócsik Péter százados) ugyancsak az előkelő második helyen ért célba.

A kötöttváltású négyfős versenyszámban a helikopterdandár állományából a Kisnémet László alezredes, Beregi Balázs őrnagy, valamint dr. Beregi László és Kardos Géza összeállítású csapat a negyedik helyezést érte el.