Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szorgalom, kitartás, hazaszeretet

Felavatták az MH Sportszázad márványtábláját

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. május 23. 17:17

„Szorgalom, kitartás, csapatban gondolkodás, a társak tisztelete és a hazaszeretet. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek nélkül senki sem lehet jó katona, de eredményes sportoló sem. Mindketten a hazájukat szolgálják, keményen készülnek a megmérettetésre, hogy aztán felelősségteljesen, hittel és bátorsággal hajtsák végre a feladatukat” – hangsúlyozta dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára az MH Sportszázad márványtáblájának ünnepélyes avatásán, május 23-án, kedden.

A szentendrei Görgey Artúr laktanyában Schmidt Ádám beszédében kiemelte: nagy örömmel vesz részt olyan eseményeken, ahol a sportolókat és katonákat egy személyben ünnepelhetik. A világversenyeken nyújtott teljesítményükkel beírják magukat a sporttörténelem nagykönyvébe, de emellett a honvédségben végzett munkájukkal büszkén szolgálják Magyarországot. Záró gondolatában elmondta: „példamutató teljesítményük eredményeként tekinthetünk most ezekre a márványtáblákra, büszkeség most itt állnom, önök előtt. Gratulálok!”

A márványtáblát Schmidt Ádám és Lőrincz Tamás százados, az MH Sportszázad olimpiai bajnok katonasportolója leplezte le. A táblán azon katonasportolók nevei olvashatóak, akik a múlt évben rendezett valamely világversenyen dobogós helyezést értek el.

Az ünnepség záró mozzanataként Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója, Lőrincz Tamás százados, valamint Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke megkoszorúzta Budai II. László nyugállományú ezredes, az Aranycsapat egykori olimpiai bajnok futballistájának emléktábláját.