Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szudáni terroristákat ítéltek el

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. január 7. 7:32

Húszévi börtönre ítéltek két szudánit egy turistacsoport több mint egy évvel ezelőtti elrablásáért – közölte szerdán az elítéltek ügyvédje. Álarcos fegyveresek egy csoportja 2008 szeptemberében egy dél-egyiptomi sivatagi szafarin részt vevő csoportot, 19 embert – olaszt, németet, románt és egyiptomit – ejtett túszul, majd áthurcolta őket a szudáni határ túloldalára.

A szudáni állami sajtó annak idején arról számolt be, hogy az emberrablók a harcok dúlta Dárfúr térségéből való lázadók, továbbá hogy a szudáni hadsereg megölte a banda vezérét.

Az ügyvéd mostani tájékoztatása szerint a két dárfúri, közelebbről Kornoiba való férfit, Abdallah Abder-Rahmánt és al-Haddzs Abdel-Dzsabbárt emberrablásban, bűnszövetkezetben való részvételben és az állam ellen folytatott hadviselésben találták bűnösnek. Fellebbeznek az ítélet ellen – mondta az ügyvéd, aki szerint védencei nem voltak tagjai az emberrabló bandának, hanem maguk is áldozatok.

A bíró megállapítása szerint mindketten a Szudáni Felszabadítási Hadsereg Alakulata nevű szervezet tagjai voltak, és emberrabló társaikat a turisták kimentésekor ölték meg.