Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori élmények, logisztikus módra

Szöveg: Hegedüs Anita | Fotó: Sitku László tizedes |  2023. augusztus 21. 9:47

Véget ért az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) által szervezett idei utolsó harcos-logisztikus tematikájú honvédelmi tábor Táborfalván.

4

A közel egy hétig tartó, harcos-logisztikus tábort összesen négy alkalommal rendezték meg. Ez a típusú tábor nagy népszerűségnek örvendett a környező településekről érkező, 12-15 éves iskolások körében, akik változatos programokon keresztül játékos formában betekintést nyerhettek a katonai életbe. A gyerekek amellett, hogy sok, új barátot is szereztek, megtanultak csapatban együttműködni és gondolkozni, illetve bajtársiasan és fegyelmezetten viselkedni.

Az utolsó turnusba összesen 26 gyermek jelentkezett, köztük 20 fiú és 6 lány, akik lelkesen vágtak bele a tábori hét programjainak. A reggeli torna, alaki foglalkozás, illetve tereptan mellett – többek között – airsoft lövészet, fegyverzettechnikai- és egészségügyi ismeretek, tűzoltási gyakorlat bemutató, kutyás bemutató, sátorállítás és menetdal éneklés is szerepelt a programok között. Egyik nap pedig látogatást tettek a kecskeméti repülőbázisra is.

9

A honvédelmi tábor záró napján a szülők és hozzátartozók is részesei lehettek a tábori hangulatnak: megismerhették a tábori körülményeket, a gyerekek által elsajátított alaki bemutatót és meghallgathatták a menetdalt.

Az esemény díszvendége Nagy Andrásné, Táborfalva Nagyközség polgármestere volt, aki méltán büszke arra, hogy az általa vezetett településen, jól szervezett és rendezett körülmények között, ilyen jellegű és színvonalú honvédségi programhoz juthatnak a fiatalok.

Kiss Zoltán alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka kiosztotta az elismerő okleveleket és emléktárgyakat a táborozók részére, majd ünnepélyesen lezárta a honvédelmi tábort, megköszönve minden gyermeknek a részvételt és az összes közreműködőnek a szervezési munkát.