Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héten vettek részt a vegyivédelmi katonák

Szöveg: Ladányi László törzszászlós | Fotó: MH GAVIK |  2022. május 22. 11:04

Tábori kihelyezési héten vettek részt az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) katonái Püspökszilágyon.

TKH_Püspökszilágy_1

„Az alakulat speciális szakmai területe miatt csak ritkán tudja – megfelelő környezetben – az általános katonai képességeit fejleszteni, erre kiválóan alkalmasak a tábori kihelyezett hetek, amelyen a katonák új katonai ismereteket szerezhetnek, illetve a már meglévő tudásukat frissíthetik fel” – fogalmazott Kiss Krisztián alezredes, az MH GAVIK törzsfőnöke.

A katonák az alegységek harcászati feladataiból, katonai tereptanból, műszaki zárásból, improvizált robbanószerkezetek hatástalanításából és túlélési ismeretekből szereztek gyakorlati ismereteket. A napi program reggeli testneveléssel kezdődött, majd elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt.

A tábori kihelyzási hét alatt az alakulat éleslövészetet és menetgyakorlatot is végrehajtott. A hét kitűnő alkalom volt az állomány összekovácsolására, a személyes kapcsolatok ápolására is, ami nagyban elősegíti az alakulat előtt álló feladatok gördülékenyebb végrehajtását.

TKH_Püspökszilágy_2