Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bocskai Fokos 2022 – törzsfelkészítés Debrecenben

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: Somogyi András főtörzsőrmester |  2022. május 22. 9:50

A Bocskai Fokos 2022 elnevezésű törzsfelkészítés kezdődött el a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségében.

Bocskai Fokos 2022 (2)

A két héten át tartó felkészítés célja, hogy a Magyar Honvédség közepes lövészdandár képesség kialakítása érdekében a dandár vezető szervek és az alegységek kijelölt állománya gyakorolja a harcászati katonai döntési folyamatot (Military Decision Making Process - MDMP) és kidolgozza a Bátor Harcos 2022, valamint a Brave Unity 2022 gyakorlatokra a dandár harcparancsát.

„A felkészítés fontos eleme az MH Közepes Lövészdandár ez évben megtartandó NATO CREVAL (Combat Readiness Evalution of Headquarters and Units - Szárazföldi Parancsnokságok és Egységek Harckészültségének Értékelése) ellenőrzésének, mivel ez az utolsó alkalom a megmérettetés előtt a törzs munkafolyamatainak ellenőrzésére, finomítására. Az ellenőrzés alapját is az itt kidolgozott harcparancs fogja biztosítani.

Mindezek mellett a dandár végrehajtja a saját alegységei NATO-nak felajánlott zászlóalj (MH ZHCS) és a Logisztikai Zászlóalj NATO CREVAL ellenőrzéséhez szükséges okmányok kidolgozását is” – mondta Farkas Tamás alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott törzsfőnök-helyettese a Bocskai Fokos 2022 törzsfelkészítéssel kapcsolatban.