Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Somogyi András főtörzsőrmester

2023.01.16. Hajdúdandár kiképzés (5)

Kiképzők kiképzése Debrecenben

2023. január 17. 9:59

Az új esztendő beköszöntével ismét elkezdődtek a kiképzési foglalkozások az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál. A debreceni alakulatnál épület- és helységharc kiképzők felkészítése folyt a foglalkozások első hetében. Képgaléria!

Bocskai_futás (4)

Új év, új név

2023. január 11. 7:11

Az új év új nevet is hozott a debreceni alakulatnak. Erről és az idei esztendő fő feladatairól tájékoztatta az állományt dr. Farkas Sándor alezredes, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár parancsnoka az év első dandársorakozóján. A parancsnok ezután elismeréseket adott át és előléptetésre is sor került, majd 2023 első dandárfutása következett. Képgaléria!

20221222-debrecen-festmeny 01

„A festmény hazaköltözött…”

2022. december 29. 7:28

Egy páratlan műtárgy ékesíti ezentúl a Bocskai-dandár csapatmúzeumának falát. A 39. lövészzászlóalj jogelődjének egyik legikonikusabb csatajelenetét ábrázoló festményt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum bocsátotta tartós használatba a debreceni katonai szervezet részére.

index_focikupa

Karácsonyi focikupa

2022. december 22. 22:06

Karácsonyi focikupát rendezett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a debreceni sportcsarnokban. A december 22-én megtartott egésznapos sporttalálkozón négy katonai szervezet, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium – egyenként nyolc-tíz főből álló – labdarúgócsapata mérkőzött meg egymással. A sporteseményt az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem szervezték meg.

Futás_Bocskai (nyitó)

Dandárfutás decemberben is!

2022. december 6. 13:00

A december hónap első hétfője is közös futással kezdődött az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben. Debrecenben Varga István ezredes, parancsnokhelyettes, Hajdúhadházon pedig Bere Zoltán őrnagy, a dandár Logisztikai Zászlóalj parancsnokhelyettesének vezetésével tették meg a katonák a kitűzött távokat.

_DSC7300

Adventissimo - A béke őrzői

2022. december 5. 12:40

Két év után újra telt házas adventi koncertet adott a Debrecen Helyőrségi Zenekar. Az elmúlt években a tomboló világjárvány miatt csak a virtuális térben élvezhették az adventi időszakban megtartott koncerteket a zenekedvelők, de idén ismét több száz fős közönség töltötte meg a Kölcsey Központ rendezvénytermét advent második vasárnapján.

Komplex_fogl_Bocskai (18)

Komplex foglalkozáson a bocskaisok

2022. november 21. 7:07

Egyéni szakfelkészítésen vettek részt az elmúlt héten az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonái. A komplex foglalkozás parancsnoki képzést, lőkiképzést, műszaki, egészségügyi és híradó szakkiképzést foglalt magába.

Bocskai_futás (nyitó)

Közös futáson a bocskaisok

2022. november 9. 9:24

November első hétfője is közös futással kezdődött az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben. Debrecenben és Hajdúhadházon is esőben melegítettek be a katonák, majd futották le a kitűzött távokat. A közös sport erőnléti gyakorlatokkal zárult.

DSC03824

Felvonultak a zenekarok

2022. október 8. 9:07

Október 7-én, pénteken, a hagyományos felvonulással folytatódott a XXI. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál Debrecenben.

Bocskai_sorakozó_futás (nyitó)

Dandársorakozó és alakulatfutás a bocskaisoknál

2022. október 6. 11:37

Dandársorakozót és alakulatfutást tartottak október 5-én, szerdán az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben.