Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héttel zárta az augusztust a műszaki ezred

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Bőkény János őrvezető |  2022. szeptember 6. 19:07

Idén már ötödik alkalommal tartotta meg a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az úgynevezett tábori kihelyezési hetet, amelyen a Műszaki Támogató Zászlóalj, valamint az ezred vezető szervének kijelölt állománya vett részt.

tábori_kihely_szentes_átvett (18)

A honvédek napjai kora reggeli ébresztővel kezdődtek, majd a tisztálkodást és a reggelit követően megkezdték az estig tartó (vagy akár az éjszakába nyúló) gyakorlati foglalkozásokat. A kiképzés célja, hogy a katonák realisztikus körülmények között gyakorolják be az alaprendeltetésükből adódó, vagy más elrendelt feladatokat.

tábori_kihely_szentes_átvett (1)

A katonák a tábor üzemeltetési feladatainak ellátása mellett részt vettek - többek között - általános harcászat, műszaki, térképészeti, egészségügyi, híradó, vegyivédelmi, valamint nem háborús műveletek elméleti és gyakorlati foglalkozásain is. Az állomány kiképzési szintjének folyamatos frissítése és növelése mellett ez a kiképzési rendezvény a közös feladatok végrehajtásán keresztül nagyban segíti a résztvevő alegységek összekovácsolódását.