Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanfolyammegnyitó Pol-e Khumriban

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2012. január 5. 14:31

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) tizenegyedik váltásának parancsnoka, dr. Ruszin Romulusz ezredes számítástechnikai és angol nyelvtanfolyamot nyitott meg január 3-án, a Social Institute of Support of Women and Children (SISWC) nem-kormányzati szervezet (NGO) bázisán, Pol-e Khumriban.

A parancsnokot Ahmad Zai, a SISWC NGO alelnöke fogadta a szervezet Pol-e Khumri bázisán, az egykor szebb időket megélt, de jelenleg is malomként működő üzem egyik épületében kialakított tanteremben.

A SISWC NGO a magyar PRT-val már több éve kapcsolatban álló szervezet. Az elmúlt időszakban elsősorban az afgán nők által látogatott varrótanfolyamokat támogatott itt a magyar tartományi újjáépítési csoport.

A számítástechnikai tanfolyam szervezését egy októberben beérkezett kérelem alapján kezdték meg. A PRT a számítástechnikai és angol nyelvi alaptanfolyamhoz az informatikai hardver- és szoftverhátteret biztosította adományával.

A gyerekek nemzetiségi és nemi hovatartozástól függetlenül vehetnek részt a tanfolyamon. A szervezet összesen 80 fő részére ad lehetőséget arra, hogy hat hónap alatt elsajátítsák a tananyagot. Az oktatásban jelen lévő szigorú hagyományok miatt a fiúk és a lányok eltérő tanítási időben végezhetik el a tanfolyamot. 

Ruszin ezredes a megnyitó alkalmával mondott beszédében kiemelte a gyerekek oktatásának fontosságát, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a számítástechnika és az angol nyelvtudás együtt az internet segítségével utat nyit a világ megismeréséhez.

1595929559
 
1595929559