Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katonák békés hadművelete

Szöveg: honvedelem.hu / heol.hu |  2010. július 28. 14:37

Kemény próbának vetették alá magukat a napokban Egerben a fél évtizede széles körű partnerkapcsolatot ápoló Unterfranken és a Heves megyei tartalékos katonák. A két szervezet katonái közös erőpróba után gyógyászati eszközöket adtak át a rászoruló intézeteknek.

A német és magyar egyenruhások a Bundeswehr katonai olimpiai sportfelmérésén először úszásban és különböző atlétikai számokban mérték össze az erejüket, majd az Eged-hegy helyenként sártengerré vált lejtőin vágtak neki a teljes felszerelésben teljesítendő 20, 25, illetve 30 kilométeres menetgyakorlatnak.

A katonai erőpróba után került sor arra az eseményre, melynek során tantermi felszereléseket és gyógyászati eszközöket adtak át a hajdúhadházi református iskolának, az egri Markhot Ferenc Kórháznak, valamint a füzesabonyi és a hevesi idősek otthonának.

Mint a jótékonysági akciót szervező tartalékos szervezetek képviseletében Manfred Stange törzsőrmester és Munkácsi Sándor alezredes elmondta, ezúttal 25 hidraulikus intenzív ágyat, továbbá hidraulikus kádemelő szerkezetet, számos éjjeliszekrényt, kerekes széket, éjjeliedényes széket adományoztak az érintetteknek.

Ami pedig a további katonai programokat illeti, a Heves megyei tartalékosok szeptember 4-én Németországban vesznek részt egy közös lőversenyen.

 

 

Fotó: Szilvás István (www. heol.hu)