Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katonák kiképzése Ócsán

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvételek |  2024. július 24. 13:37

Félszáz tartalékos katona kezdte meg a kiképzést július 14-én az ócsai Kiképző Bázison. A már évek óta tartalékos jogviszonyban álló katonák tudásának frissítése, valamint új harcászati eljárások elsajátítása érdekében nyaranta több hetes kiképzést szervez a Magyar Honvédség.

tartalékos_1

A katonák július 24-én komplex művelet során adtak számot korábban megszerzett elméleti tudásukról és azok gyakorlati alkalmazásáról. A honvédek kéthetes felkészítése során, tábori körülmények között a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezred raj- és szakaszparancsoki beosztásban szolgáló 50 tartalékos katona többek között gyalogos támadást, frontális támadást, átkarolási manővert, tűztámogatást és átlövést is gyakorolt – sokrétű parancsnoki feladataikra készülve.

A korábban megszerzett tartalékos jogviszonnyal rendelkező katonák és a Szeretem, Megvédem!" területvédelmi tartalékos toborzó kampány keretében a haza szolgálatára jelentkezett civilek képzését folyamatosan tervezi és szervezi a Magyar Honvédség. A nyári időszakban megtartott kiképzések a tartalékos szolgálatra jelentkezett civilek életével és felsőoktatási tanulmányaival jól összeegyeztethetők.

tartalékos_2

Felkészítésük minden magyar állampolgár érdeke, hiszen a képzéseket sikeresen teljesítő tartalékosok növelik a magyar haderő képességeit.

A Szeretem, Megvédem! hívószóval júniusban hirdetett toborzó kampányt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség, hogy minél többen megismerjék a területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőséget. A tartalékos kampány kezdete óta több mint 1600 érdeklődőből 1226-an már jelentkeztek tartalékos katonának, 395 fő már szerződést kötött – mondta dr. Drót László dandártábornok, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

tartalékos_5