Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos légi szállítók Ramsteinben

Szöveg: JETfly |  2008. február 11. 20:45

Összehangolt közös bevetéseket hajt végre az amerikai légierő európai parancsnoksága és a Légi Mozgékonysági Parancsnokság, amikor C–17 Globemaster III szállító repülőgépekkel légihídat képeznek különböző célállomások között Európában illetve Afrikában. A repülőgépek személyzetét a légierő tartalékos parancsnoksága biztosítja.

A tartalékosokból álló első csoport már megérkezett a németországi Rammstein légibázisra, pilóták, technikusok, küldetésszervezők és tiszthelyettesek, mindannyian az AFRC 514. Légi Szállítási Ezred állományából érkeztek. Ezen szolgálat alatt a részt vevő személyzet folyamatosan változik, rotációs rendszer alapján más-más egységektől érkeznek a közreműködő tartalékosok.

– A jelenlegi műveletben részt vevők mindannyian önkéntesen vesznek részt a munkában, senkit nem mozgósítottunk. Az egységünk kapta a misszió első időszakát – nyilatkozta James Fryer alezredes, az AFRC 732. Légi Szállítási Század parancsnoka.

Az első C–17 típusú szállítógép január 29-én érkezett meg Ramsteinbe a Charleston légibázisról. A második várhatóan tavasz közepén landol a német bázison. A szállítógépek is más-más légibázisról érkeznek, ugyanúgy körforgásban, mint a részt vevő katonák. A küldetésben részt vevő gépeket és katonákat a 779. Expeditionary Airlift Flight egységbe szervezik. Működésük során az európai parancsnokság küldetéseit fogják támogatni légihíd-tevékenységükkel.

A ramsteini bázison vendégeskedő C–17 szállítógépeket a 723. század műszaki szakemberei tartják majd karban.