Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok kötöttek szerződést Debrecenben

Szöveg: Molnár Dénes önkéntes műveleti tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 19. 17:58

Újabb kilenc önkéntes területvédelmi tartalékos katona írta alá szerződését nemrégiben Debrecenben. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóaljhoz csatlakozó katonákat az ünnepélyes esemény alkalmából Tóth Péter alezredes, a zászlóalj parancsnoka köszöntötte.

Debrecen_szerződéskötés (4)

Hajdú-Bihar Megyében már több, mint 600 önkéntes tartalékos katona írta alá szerződését a Magyar Honvédséggel, melyben vállalják, hogy a területi alapon szerveződő járási századok állományában felkészülnek a területvédelmi feladataik ellátására. Tóth Péter alezredes, a zászlóalj parancsnoka köszöntőjében elmondta: a pandémia kialakulását, valamint a veszélyhelyzet kihirdetését követően a területvédelmi alegységek szerepe megváltozott, feladatköre jelentősen bővült.

Debrecen_szerződéskötés (1)

Felhívta a fiatal katonák figyelmét, hogy az alapfelkészítést jelentő 12 modulból álló kiképzés sikeres teljesítését követően lehetőségük lesz határszolgálatot és külszolgálatot vállalni. Az önkéntes tartalékosok 2020 nyarától fogva folyamatosan teljesítenek szolgálatot Magyarország déli határszakaszán, a Magyar Honvédség koszovói békefenntartó szerepvállalásának keretében pedig már a második váltásban vesznek részt féléves missziós feladatban.

Az MH 2. TVE 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékosai közül egyre többen döntenek úgy, hogy pályafutásukat a Magyar Honvédség aktív alakulatainál folytatják és váltanak szerződéses jogviszonyra.