Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatán járt a montenegrói delegáció

Szöveg: Demény Andrea szkv. |  2009. július 9. 8:43

A Német Védelmi Minisztérium kezdeményezésére Magyar-Német-Montenegrói háromoldalú tervezői konferencia került levezetésre a hét közepén, melynek egyik állomása 2009. július 08-án a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár volt.

A rendezvény célja, hogy felmérjék egy kisebb montenegrói kontingens MH PRT (Tartományi Újjáépítő Csoport) struktúrába történő integrálásának lehetőségét, mely a montenegrói csapat szerepvállalását, elhelyezési lehetőségét, szervezeti, előkészítési és tervezési kérdéseket tisztázza az érintett felek számára.

A montenegrói delegációt Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta, rövid köszöntője után pedig Kender Tamás alezredes megbízott parancsnokhelyettes tartott ismertetőt a dandárról. Természetesen az alapkiképzés, a missziós felkészítés, és az ott szerzett tapasztalat volt a vezérfonala a megbeszélésnek, hiszen a montenegrói hadsereg egy szakaszának lehetősége lehet egy komolyabb nemzetközi szerepvállalásra.

A vendégek megtekinthették a helyőrségi lőteret, a tiszthelyettesi szállót, az egészségügyi központot, és az egyik legénységi szállót, majd a hagyományos magyar ebéd elfogyasztása után, gazdag információkkal távoztak a laktanyából.