Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatán nyílt meg a vándorkiállítás

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy | Fotó: Bratkó Balázs tizedes |  2022. április 7. 19:27

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka nyitotta meg az „Altisztképzés másfél évszázada” című vándorkiállítást Tatán.

Tata_vándorkiállítás (11)

A megnyitón Gajó Péter főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa, a dandár rangidős altisztjei, valamint a Bláthy Ottó Technikum és Szakközépiskola Honvéd Kadét Programban résztvevő diálkjai is jelen voltak. 

Megismerni az altisztképzés múltját – ennek tükrében szervezik meg számos helyőrségben a vándorkiállítást, amelynek különleges emlékeit Kollár László főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia kiemelt zászlós oktatója mutatja be a látogatóknak.

Az altisztképzés elmúlt másfél évszázada egyet jelent a renddel, a fegyelemmel és a bajtársiassággal, valamint a magas színvonalú katonai szakmai tudással. A vándorkiállítás személyes tárgyak, múzeumi kiállítási eszközök, valamint mozgóképes felvételek segítségével hozza közelebb a látogatók számára az altisztképzés elmúlt másfél évszázadát.

A tárlat anyagának összeállításában és megjelenítésében közreműködött a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a HM Zrínyi Nonprofit Kft.

Címkékkiállítás
Kapcsolódó cikkek