Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Technikai bemutató a tűzszerész- és hadihajós ezrednél

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. március 26. 11:40

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred március 21–22-én két stábnak biztosított lehetőséget forgatásra azért, hogy az általuk felvett műsorok segítségével a civilek betekintést nyerjenek az alakulat mindennapjaiba, az itt folyó tevékenységbe.

1595933167
Március 21-én, szerdán, az egyik kereskedelmi televízió autós műsora, majd másnap az egyik internetes hírportál technikai ismeretterjesztő videós sorozatának stábja forgatott az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.

A két forgatási napon az újságírókat élményekben gazdag és tartalmas program várta: a stábok lehetőséget kaptak egy aknamentesítő hajó bejárására, valamint egy Telemax (könnyű) és egy Andros (nehéz) típusú tűzszerészrobot megismerésére –  Horváth Csaba százados, kiképzőtiszt és Cservölgyi Dániel főhadnagy, hajóparancsnok segítségével.

A hajók statikus bemutatása után egy rövidebb kihajózás várt az újságírókra, akik ezt követően – immár újra a szárazföldön – azt tekinthették meg, hogy miként lehet a tűzszerészrobot segítségével megsemmisíteni egy feltételezett robbanószerkezetet.

A felvett műsor a tervek szerint április 7-én kerül adásba a kereskedelmi televízióban, illetve ugyanezen a napon lehet majd megtekinteni a video-összeállítást a hírportál weboldalán is.

1595933167
 
1595933168
 

 Fotó: A szerző felvételei