Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Telepatikus sugárpisztoly és lázat okozó fegyver

Szöveg: honvedelem.hu / 123.hu |  2008. március 25. 6:28

Az amerikai hadsereg rengeteg bizarr fegyver fejlesztésére költött már dollármilliókat, valószínű azonban, hogy a telepatikus sugárral agyat befolyásoló pisztoly felkerül a legmeghökkentőbb fegyvertervek toplistájának élére.

A napokban oldották fel azoknak az 1998-as fejlesztési terveknek a titkosítását, amelyeknek a tömegoszlatásra és tömegbefolyásolásra használható fegyverek létrehozása volt a célja.

Ilyen ötlet volt a telepatikus sugárpisztoly, a mikrohullámú pisztoly, amely közvetlenül az emberek fülébe ültetett volna megfelelő szavakat, vagy az elektromágneses lökéshullám, amely az epilepsziás rohamhoz hasonló tüneteket váltott volna ki a megcélzott személyekben.

Olyan fegyverekkel is kísérleteztek, melyek felmelegítik az áldozat testét, magas mesterséges lázat okozva. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy ezt a fegyvert a gyakorlatban kipróbálták-e, de azt tudni lehet, hogy a megfelelő felszerelés “ma elérhető" és a vele elért láz harcképtelenné teszi az áldozatát “bármennyi ideig, biztonságosan".

Steve Wright, egy brit biztonsági szakértő azt mondta az amerikai tervekkel kapcsolatban a New Scientist című lapnak, hogy ezeket a technológiákat kínzásra is fel lehet használni. Különösen felelőtlennek nevezete az epilepsziás rohamot kiváltó fegyvert. Mint mondta, hasonló kutatásokból tudni lehet, hogy az ilyen mesterséges rohamok nem maradnak következmények nélkül, az áldozat később hajlamos lesz arra, hogy spontán rohamokat kapjon.

Címkékgyakorlat