Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljesítette első repülését az új izraeli robotrepülőgép

Szöveg: JETfly |  2010. március 22. 10:21

Az izraeli Aeronautics Defense Systems cég gyártja az Aerostar robotrepülőgépeket, melyek többek között már az amerikai és a török erőknél is bizonyítottak. A népszerű izraeli pilóta nélküli repülőgép legújabb változata, az Aerostar-C, a napokban teljesítette első repülését.

Az Aeronautics DS egyik legkeresettebb UAV-je az Aerostar, ami körülbelül 12 órát képes a levegőben egyhuzamban eltölteni, és megközelítőleg 5500 méter a maximális repülési magassága. Különböző felszerelésekkel látható el, többek között műholdas kommunikációs rendszerekkel. Az Aerostar hossza 4,5 méter, szárnyainak fesztávolsága pedig 7,5 méter.

Ezzel szemben, az új Aerostar-C robotrepülőgép szárnyainak fesztávolsága az eredeti konstrukciónál 2,5 méterrel hosszabb, így eléri a 10 métert, 24 órát képes a levegőben eltölteni, maximális felszállósúlya 300kg, hasznos teherként pedig 80 kilogrammnyi felszerelést szállíthat.

Az izraeli gyártócég elnöke szerint az UAV legújabb modelljét főként a típus kisebb változatát már üzemeltető országoknak ajánlják. Az Aerostar robotrepülőgépből jelenleg 131 darab teljesít szolgálatot világszerte.

Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi csapatok folyamatosan modernizálják robotrepülőgép-flottájukat, mint ahogy azt Hollandia is teszi. A hollandok nyugdíjazták a Sperwer-A pilóta nélküli repülőgépeket, melyeket Aerostar robotrepülőgépekkel váltottak le. Az erről szóló, 68 millió dolláros megállapodást 2009-ben írta alá a holland védelmi minisztérium és az izraeli Aeronautics Defense Systems.

1595898914