Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Teljessé vált az Al Fursan MB-339-es flottája

Szöveg: JETfly |  2011. január 13. 17:04

Az Alenia Aermacchi leszállította az utolsó négy átalakított MB-339-est is az Egyesült Arab Emirátusok légierejének, azon belül is az Al Fursan (The Knights – Lovagok) bemutató köteléknek. Ezzel az olasz vállalat teljesítette mind a két, Emirátusokkal kötött szerződését.

Az első szerződés szerint az olasz vállalat hat darab MB-339A típusú kiképző gépet átalakít át és modernizál az EAE számára, ezeket a gépeket már 2009 végén át is adták a megrendelőnek. A második szerződés pedig az olasz légierő gépeiből még négy példány kiválasztását, valamint a gépek modernizálását tartalmazta.

A modernizációs munkálatokat az Alenia Venegonoban lévő gyárában végezték, mely során átalakították a gépek üzemanyag továbbító rendszerét, valamint felszerelték a szárnyak alá a füstgenerátorokat is, melyek az Emirátusok színeit, a pirosat, a fehéret, a zöldet és a feketét festik majd az égre. A gépek átrepülését követően a szárnyvégi üzemanyagtartályokat már helyben távolítják el. A négy gép 2010. december utolsó napjaiban indult útnak.

 

Címkéklégierő