Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztelet és köszönet a magyar katonaorvosoknak

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szakál Szebáld archív felvétele |  2023. február 14. 11:25

A cél, hogy a tapasztalatokat beépítsük az MH Egészségügyi Központ rendszerébe – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán megjelent videóban, miután fogadta a törökországi földrengés utáni mentési munkálatokban részt vevő katonaorvosokat.

2023.02.13_Miniszteri_torok_mentocsapat_fogadas 8

A törökországi földrengés után hat napon át szolgált a helyszínen dr. Vekszler Péter ezredes, dr. Várhelyi Levente ezredes, dr . Pellek Sándor ezredes, dr. Mérai András alezredes és dr. Csábi András alezredes.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztériumban hallgatta meg az ötfős csapat beszámolóját. Mint kiderült, az egység mindössze néhány óra alatt indulásra készen állt. Elmondásuk szerint a mentési munkálatok során a körülmények miatt sokszor kellett tapasztalataik és a nemzetközi kiképzések során megszerzett gyakorlatukra és rögtönzési képességeikre hagyatkozni. Kiemelték: sokba támaszkodhattak a NATO-keretek között megszerzett tudásra, tapasztalatokra. Magyar katonaként – mint NATO-szövetségesként is – minden közegben pozitív megítélésben volt részük – tették hozzá.

A miniszter a videóban hangsúlyozta: a köszönet után a legfontosabb, hogy minden, most megszerzett tapasztalat bekerüljön az MH Egészségügyi Központ rendszerébe, ezzel is bővítve a segítségnyújtási és mentési képességek ismereteit.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Kapcsolódó cikkek