Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztelgés a hősök előtt

Szöveg: Páhy Anna | Fotó: Szilágyi Dénes |  2022. május 30. 10:48

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) a Zrínyi parkban, a Békefenntartók Emlékművénél május 26-án. Az eseményen a feladatellátás során hősi halált halt katonákra emlékeztek.

1_magyar_hosok_emlekunnepe_2022-2

A Hungária körúti Campuson tartott megemlékezésen Máthé Zoltán főhadnagy, a Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábori Püspökség tábori lelkésze, az MH Ludovika Zászlóalj protestáns tábori lelkésze tartott emlékező imádságot.

A tisztelet jeleként koszorút, valamint az emlékezés mécseseit helyezte el Frigyer László vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka; Pohl Árpád dandártábornok, az NKE HHK dékánja; Sári Szabolcs ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka és Kiss Ernő alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Üzemeltető és Kiképzés Támogató Osztály osztályvezetője.

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emlékünnepe. Minden évben ezen a napon emlékezünk meg azokról a hős katonákról és civilekről, akik életüket áldozták Magyarországért, a haza szabadságáért és függetlenségéért.