Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Páhy Anna

1_magyar_hosok_emlekunnepe_2022-2

Tisztelgés a hősök előtt

2022. május 30. 10:48

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) a Zrínyi parkban, a Békefenntartók Emlékművénél május 26-án. Az eseményen a feladatellátás során hősi halált halt katonákra emlékeztek.

6_szabo_miklos_kiallitas_2022-2

Akinek egész pályafutása a tanításról szólt

2022. március 20. 21:03

Születésének 80. évfordulóján megnyitott életműkiállítással emlékeztek M. Szabó Miklós akadémikusra, hadtörténészre, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) jogelőd intézményének, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorára, az NKE rector emeritusára. Az altábornagy emlékére rendezett kiállítás megnyitóját március 10-én tartották az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) Kari Könyvtárában.

1_ludovikas_eletutak_liptak_fiverek_hhk-2

Helyt álltak a harcban, helyt álltak az életben

2022. március 4. 14:08

Bővített formában, új helyszínen mutatták be az egykori Ludovikás testvérpár, Lipták Aurél ezredes és Lipták János százados életének emléket állító kiállítást.

Deli_Gergely_MTI

Átvette kinevezését az NKE új rektora

2022. február 1. 10:15

Áder János köztársasági elnöktől vehette át rektori kinevezését Deli Gergely a Sándor-palotában tartott ünnepségen, január 31-én. A köztársasági elnök döntése alapján az új vezető rektori megbízatása 2022. február 1-jétől szól, öt évig vezetheti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet.

NKE_online

Szeretteink, értékeink, hazánk: megvédjük!

2021. december 7. 11:12

Megtartotta online nyílt napját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (HHK) december 3-án. A honvédtisztképzés és a biztonságpolitika iránt érdeklődőket színes programokkal és hasznos információkkal várták az ország egyetlen katonai felsőoktatást folytató karának képzéseiről, felvételi követelményeiről, valamint a honvéd tisztjelöltek mindennapjairól.

5_unnepi_szenatusi_ukles_2021-2

Az egyetem feladata az igazság keresése

2021. december 3. 10:45

Harminckét doktori oklevelet adott át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szenátusa december elsején, a Ludovika Főépület Dísztermében. Az eseményen - mások mellett - Pohl Árpád dandártábornok, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja is részt vett.

1_csoma_mozes_rakosi_matyas_korhaz_2021-2

A magyar katonaorvosokat az egész világon ismerik és elismerik

2021. december 3. 8:17

1950 nyarán, a koreai háború kitörése után magyar orvosok – a szakma szinte minden területéről – utaztak a hadszíntérre, hogy munkájukkal segítsék a fegyveres harcok észak-koreai sebesültjeinek gyógyítását. Több mint kétszáz magyar orvos, nővér és egészségügyi munkatárs vett részt a távol-keleti misszióban 1957-ig.