Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzás a felsőoktatásban

Szöveg: Szabó Tünde százados |  2011. május 5. 7:39

Mintegy 1200 gazdasági, informatikai, természettudományi és műszaki végzettséggel rendelkező fiatal pályakezdő érdeklődött a honvédség standjainál a Budapesten és Gödöllőn megrendezett tavaszi állásbörzéken. A fiatalok elsősorban aziránt érdeklődtek, hogy miként tudnák hasznosítani diplomájukat és nyelvismeretüket a Magyar Honvédségnél.

A MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság budapesti toborzó és érdekvédelmi központjának munkatársai készséggel álltak a végzős hallgatók rendelkezésére és személyre szabott beszélgetések során adtak tanácsot a további lehetőségekről.

A budapesti toborzók idén tavasszal három állásbörzés tájékoztatták az érdeklődőket a honvédség nyújtotta lehetőségekről: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az Óbudai Egyetemen, valamint Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.

A tavaszi állásbörzék kiváló lehetőséget jelentenek a hamarosan diplomát szerző hallgatók, diplomás pályakezdők, valamint a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára. Ezeken a rendezvényeken a fiatal álláskeresőknek alkalma nyílik, hogy személyesen megismerkedhessenek a kiállítókkal, a cégek mindennapi működésével és azok állásajánlataival.

A civil standok között mindig érdekes színfoltja az állásbörzéknek a Magyar Honvédség standja, ahol az érdeklődők tájékoztatást kaptak a szerződéses katonai szolgálatról, a bekerülés feltételeiről, a honvédség NATO-ban betöltött szerepéről, a külszolgálatokról, illetve az önkéntes tartalékos katonai szolgálat vállalásának várható feltételeiről. Emellett megismerkedhettek az NFTC-programmal (NATO Flying Training in Canada), amely egy különleges továbbtanulási és munkavállalási lehetőség leendő vadászpilóták számára. A vállalkozó kedvűek a képzésről nyújtott széleskörű tájékoztató mellett a helyszíneken üzemeltetett szimulátoron is kipróbálhatták a vadászrepülőgép vezetését.

Fotó: Horváth Tamás százados