Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Töretlen az érdeklődés a katonai hivatás iránt

Újabb alapkiképzés kezdődött Győrben

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. március 1. 15:41

Alig több, mint egy hete tettek katonai esküt pályakezdő honvédek az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulóterén, máris újabb bevonulók érkeztek március elsején, hétfőn a likócsi bázisra, hogy megkezdhessék hathetes alapkiképzésüket.

bevonulás_győr (1)

Az ország több pontjáról érkező jelöltekre a bevonulás első hetében az állományba vétellel kapcsolatos személyügyi eljárás lefolytatása, a szerződéskötés, a beöltöztetés és egyéb adminisztratív teendők várnak. Mindezek mellett fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatra, illetve a katonai szolgálat ellátásához szükséges tájékoztatókra is sor kerül majd.

bevonulás_győr (8)

A bevonult újoncok a következő időszakban katonai testnevelési és alaki foglalkozásokon vesznek majd részt, valamint megismerkednek a Magyar Honvédség mindennapjait alapjaiban meghatározó előírásokkal, szabályzókkal. Ezekben a hetekben honvédelmi, nemzetbiztonsági, jogi, logisztikai és egészségügyi ismereteket sajátítanak el, azonban a felkészítésükből nem maradhat ki a tereptan, a harcászat, a műszaki, a híradó, az atom-, biológiai és vegyi védelmi kiképzés sem. A honvédek – egyebek mellett – robbantás foglalkozáson, kézigránát hajításon és a lövészeten tehetik próbára rátermettségüket.

A hathetes alapkiképzést április 8-án ünnepélyes eskütétel fogja zárni Győrben, melyet követően a kiképzett katonák saját alakulataiknál állnak szolgálatba.