Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Törzsgyakorlat a negyvenhármasok támogatásával

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Földházi Enikő őrnagy, Révész Csaba |  2022. október 28. 9:17

Október folyamán az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred biztosította és támogatta a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) törzsgyakorlatát.

2022.10.27 New Bastion 2022_2_011

A New Bastion 2022-2 gyakorlat égisze alatt lebonyolított felkészülés során a hadosztály előretolt vezetési pontjának telepítése, üzemeltetése, bontása, továbbá a lehetséges végrehajthatóságának vizsgálata volt a feladat. Elsődleges célt jelentett a gyakorlási lehetőség biztosítása a törzs személyi állománya számára, valamint a NATO szövetségbe felajánlott erők harci képességeinek, harckészültségének valós körülmények közti felmérése.

Mesterházi József alezredes, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság Támogató Elemének zászlóaljparancsnoka elmondta: a feladat végrehajtását hosszú tervező, szervező munka előzte meg. A személyi állomány és a technikai eszközök biztosítása, a Magyar Honvédség Parancsnokának intézkedése szerint, átmenetileg egy nem szervezetszerű Ideiglenes Támogató Alegység létrehívásával valósult meg. Ebbe a fehérvári ezreden túl, további négy alakulat (MH 25. Klapka György Lövészdandár, MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, MH Egészségügyi Központ) modulelemeit integrálták. A katonák kiemelt feladatait a közúti szállítás, a tábor műszaki előkészítése, az őrzés-védelem kialakítása és a teljes körű egészségügyi támogatás biztosítása jelentették.

2022.10.27 New Bastion 2022_2_016

A komplex gyakorlatot az állomány a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ Szimulációs Gyakorló és Kiképző Központjában, a bakonykúti Központi Gyakorló- és Lőtér, illetve a székesfehérvári Alba Regia laktanya területén hajtotta végre.