Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzés a kitűzött célok érdekében

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. december 1. 12:12

Szakmai továbbképzést szervezett a HVK Személyzeti Csoportfőnökség a – szakmai felügyeletével, koordinációjával kiépülő – MH humánszolgálat humán tiszti szakállománya részére. A négynapos programon harmincöt – az MH ÖHP, illetve a HVKF alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek humán beosztásaiba már kinevezett vagy kinevezésre tervezett – szakember vett részt.

A továbbképzésen a humánszolgálati szakállományt tájékoztatták az intézményrendszer kiépülésének aktuális helyzetéről. Ezen kívül a szolgálat feladatrendszerének bemutatása és a vezetői feladatszabás ismertetése is megtörtént itt. A négynapos továbbképzést Bozó Tibor ezredes nyitotta meg. A HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke megnyitójában ismertette a humánszolgálat kiépítésének jelenlegi helyzetét, valamint a honvédelmi tárca vezetésének elvárásait.

A továbbképzés előadásai tematikailag szinte teljes egészében lefedték a rendkívül összetett humánszolgálati feladatrendszer minden egyes szakterületét. A szakmai hitelesség érdekében az előadókat – az adott szakterület szakmai felügyeletét gyakorló – HM és MH szervektől hívták meg. A programban szó volt a kegyeletről, az érdekvédelemről, a humán szakanyag-gazdálkodásról, a lakásgazdálkodásról, a rendezvényszervezésről és belső kommunikációról, a csapatpszichológiáról, a katonai igazgatásról, a szabadidősportról, a művelődésről, az esélyegyenlőségről, valamint a szenvedélybetegségek megelőzéséről. A szakmai programot Bozó Tibor ezredes zárta, aki egyúttal – a kitűzött célok elérése érdekében – ismertette a feladatokat is a berendelt állománnyal.

1595910916