Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két ezüstérem a szakács-világbajnokságról

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. december 1. 11:36

A Magyar Honvédség Szakács Csapata november 20–24 között, az elmúlt évekhez hasonlóan, részt vett a 11. Villeroy & Boch Nemzetközi Szakács Világbajnokságon. A magyar csapat a hosszú és tartalmas felkészülés eredményeként mind a hidegkonyhai, mind pedig a melegkonyhai kategóriában ezüstérmet szerzett.

A magyar szakácsok az egy hetes megmérettetésen Anglia, Svédország, Németország, Luxemburg, USA, Szlovénia, Lengyelország és Svájc katona szakácsaival mérték össze tudásukat.

– A csapat sokat fejlődött. Az eredmény annak tudatában kiemelkedő, hogy egy teljesen új csapattal indultunk ezen a világbajnokságon. Gulyás Károlyt, a csapat szakmai vezetőjét – aki több éven át a csapat vezetője volt – az a megtiszteltetés érte, hogy az idei évtől felvételt nyert a Szakács Világszövetség zsűrijébe – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Somorjai Péter főtörzsőrmester.

A csapat vezetője hozzátette: „most egy kis pihenés következik és januártól elkezdjük a felkészülést a 2012-ben Erfurtban tartandó Szakács Olimpiára, az új kiírás szerinti ételsorok összeállítását."

A versenyen résztvevő csapat vezetői, tagjai és segítői:
Mudra József alezredes (HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség), Bálványos Zsolt őrnagy (MH Összhaderőnemi Parancsnokság), Gulyás Károly közalkalmazott (MH Támogató Dandár)
Somorjai Péter főtörzsőrmester (MH Katonai Képviselő Hivatala), Kovács Péter főtörzsőrmester, Kovács Attila törzsőrmester, Kókai Krisztián szakaszvezető (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Cselyovszky Zoltán törzsőrmester, Lukács Péter közalkalmazott (MH Támogató Dandár), Bojtos György (Hotel Hadik)
Balogh Tibor szakaszvezető (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) , Mocsáriné Juhász Zsuzsanna közalkalmazott (MH 5. Bocskai István Lövészdandár), Gyenes Tamás közalkalmazott (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Balázs Gergő
Papp István alezredes, Adorjáni Krisztián őrnagy, Korán Róbert közalkalmazott.

1595910915
 

1595910915
 

1595910915
 

Fotó:  Magyar Honvédség Katonaszakács Csapat