Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra sem találják a szerencsétlenül járt F-16 pilótáját

Szöveg: JETfly |  2009. október 19. 10:17

Mint arról korábban már beszámoltunk, október 15-én összeütközött az amerikai légierő két F-16 típusú vadászrepülőgépe. Az egyik gép szerencsésen visszatért a bázisra, míg a másik gép és annak pilótája eltűnt. Az esettel kapcsolatban október 17-én a Shaw légibázison települő, 20. vadászrepülő ezred parancsnoka, Joe Guastella ezredes közleményt adott ki.

„Az október 15.-e óta zajló kutatás ellenére, amelyben több százan vettek részt a parti őrség, a haditengerészet és a légierő állományából nem járt sikerrel, nem találtuk meg Nicholas Giglio századost, a gép pilótáját.

Ugyanakkor a baleset vizsgálata során arra a következtetésre jutottunk, hogy az ütközés végzetes volt. Az ütközés sebessége, annak geometriája azt mutatja, hogy Giglio százados gépe olyan mértékű sérülést szenvedett, ami végzetes volt számára. Lehetősége sem volt arra, hogy katapultáljon.

Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy megtaláljuk Giglio százados gépét, és a százados földi maradványait. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik részt vesznek kutatásban.

A baleset körülményeit tovább vizsgáljuk. Mindannyiunk gondolatai és imái itt a Shaw légi bázison, Nicholas Giglio-ról, családjáról és barátairól szólnak."Időközben Mike McAllister százados, az Egyesült Államok parti őrsége, Charlestoni régiójának parancsnoka bejelentette, hogy a parti őrség felfüggesztette a kutató-mentő feladatot.