Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tripoliban a tüntetők közé lőttek a Kadhafihoz hű erők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 1. 14:17

Több tiltakozó meghalt, sokan pedig megsebesültek hétfőn Tripoli egyik negyedében, ahol Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű fegyveresek tüzet nyitottak egy újabb tüntetésre – jelentette honlapján a Kurina című, Bengáziban kiadott újság. A főváros Tadzsúra negyedében a líbiai lap tudósítója szerint közel tízezer tüntető sereglett össze.

„Amikor a tüntetők elérték a Szuk Dzsumát, szembetalálták magukat Kadhafi alakulatának civilbe öltözött fegyvereseivel, akik tüzet nyitottak a fegyvertelen fiatalokra… A fiatalok közül sokan megsebesültek és meghaltak" – mondta a tudósító, az egyik tripoli piac nevét említve az eset helyszínéül.

„A fegyveresek ezután elhurcolták a holttesteket, a sebesülteket, de még a sebesültek közelében állókat is" – tette hozzá.

A Kurina jelentését más forrásból egyelőre nem lehetett megerősíteni.

Miközben Líbia keleti felét és a Tripolitól nyugatra fekvő városok egy részét is napok óta a Kadhafi-ellenes felkelők ellenőrzik, a fővárost és környékét még a líbiai vezetőhöz hű alakulatok uralják, beszámolók szerint a fegyvertelen lakossággal szemben elkövetett kegyetlen támadásokkal tartva rettegésben a várost.