Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túl sokat káromkodnak a koreai katonák

Szöveg: honvedelem.hu / nyest.hu |  2010. augusztus 7. 8:25

Túlságosan elharapózott a csúnya beszéd a dél-koreai hadseregben – ez ellen indított kampányt nemrég a katonaság vezetése. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy miként veszik fel a harcot a káromkodások ellen az ázsiai országban.

„Amikor elbocsátjuk őket, visszamennek a társadalomba, ahol képtelenek lesznek ugyanúgy káromkodni egész életükben, mint ahogy nálunk tették. Ezért kell megtisztítanunk a nyelvüket" – szögezte le a minap a dél-koreai védelmi miniszter, indokolván azt a kampányt, amit a túlontúl elharapózott csúnya beszéd ellen indítanak a dél-koreai hadseregben.

Az AFP hírügynökség híre nem arról nem számol be, a változást miként akarják előidézni az illetékesek, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk. Ahogy egy magas rangú dél-koreai katonai vezető fogalmaz: a hadseregben teljesen elfogadott a káromkodás, szitkozódás.

Dél-Koreában egyébként a férfiaknak két évet kell eltölteniük a katonaságnál, és az ország – főként az Észak-Koreával szembeni feszültségekből adódóan – 655 ezer fős hadsereget tart fenn. Észak- és Dél-Korea technikailag az 1950-53-as konfliktus óta háborúban áll egymással, amikor is voltaképpeni békekötés nélkül, csupán egy fegyverszünettel zárták le a harcokat.