Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélés Nagybarcán

Szöveg: Guczi Emese őrmester, Papp Krisztina t. főhadnagy | Fotó: Papp Krisztina t. főhadnagy |  2024. augusztus 7. 16:44

Felejthetetlen élményekkel és hasznos ismeretekkel gazdagodtak a túlélő tematikájú honvédelmi tábor lakói a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Nagybarcán. A 14-16 éves korosztály számára az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj remek programokat kínált.

2024.08.07_Nagybarca_honvédelmi tábor_2

A táborozók napjai a pénteki Hadfi verseny elméleti és gyakorlati feladatainak elsajátítása körül forogtak. A reggelek közös futással és átmozgató gyakorlatokkal indultak, majd az elmaradhatatlan zászlófelvonás következett.

Az egészségügyi oktatás igazán interaktívnak bizonyult, a táborozók aktivitása, érdeklődése végig a legmagasabb szinten mozgott. A távbecslés elsajátításának alapjaival lehetett fokozni még a figyelmüket. Nem maradhatott ki a motivációs beszélgetés és ismerkedés sem, hiszen a csapatépítés fontos eleme volt az együtt eltöltött hétnek.

Szakképzett katonáktól sajátíthatták el a túlélési ismereteket, a menedékhely építését. Megtanulták a derékalj készítést, tűzgyújtást, sátorépítést és a hővédelem szabályait, annak fontosságát. Ügyességüket is próbára tették akadálypályán, valamint légpuska, lézer és paintball lövészetben. Az utolsó estét egy közös szalonnasütés tette még felejthetetlenebbé, ahol a résztvevők egyetértettek abban, hogy a tábori hét alatt olyan tudással gazdagodtak, amelyre életük során bárhol, bármikor szükségük lehet.