Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

túlélés

sere-svédországi-kiképzés_4

Felkészültek a túlélésre

2023. február 27. 8:32

Sikeresen befejezte a „SERE” (Survival, Evasion, Resistance, Extraction – Túlélés, Elkerülés, Ellenállás, Kiemelés) kiképzői tanfolyam téli felkészítését az MH Altiszti Akadémia két katonája, akik nemrégiben tértek vissza a svédországi Vidsel légi támaszpontról.

2022.12.16. LMVIK (1)

Téli túlélőpróba a Bakonyban

2022. december 22. 8:59

Több év kihagyás után idén decemberben ismét megrendezte az „LMVIK kihívása” elnevezésű kiképzést támogató járőrversenyét az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ, a Veszprémi Honvéd SE és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége támogatásával.

bal alsó másolata

Túlélés, elkerülés, ellenállás és kiemelés

2022. december 1. 11:57

SERE „B” (Survival, Evasion, Resistance, Extraction - SERE) zárógyakorlatot tartottak tartalékos katonák számára az MH Altiszti Akadémia izbégi gyakorlóterén. Utolsó mozzanatként légi kiemelést hajtottak végre. A tanfolyam célja: növelni a katonák túlélőképességét.

tkhnyit2

Tájékozódás és menedéképítés

2022. július 19. 7:18

Újabb tábori kihelyezési hetet tudhatnak maguk mögött az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái.

katonasportolók SERE felkészítése KLAC8682

Túlélés, elkerülés, ellenállás, kiemelés

2021. december 2. 17:27

Új elemet épít be a kiképzés rendszerébe a Magyar Honvédség. A SERE-kiképzés alapelemeit a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái segítségével tesztelték Csobánkán. A gyakorlatra Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is ellátogatott december 2-án, akit Frigyer László vezérőrnagy az MH Transzformációs Parancsnokság megbízott parancsnoka fogadott.