Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélési technikákkal és ismeretekkel gazdagodtak

Szöveg: Józan Tímea tartalékos főhadnagy | Fotó: Horváth Mónika |  2021. augusztus 1. 11:15

Felderítési alapokkal, túlélési technikákkal és ismeretekkel gazdagodtak azok a gyerekek, akik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred öt napos felderítő tematikájú honvédelmi táborba jelentkeztek.

20210730-tabor 06

A tábornak idén Sárvár adott otthont, ahol a gyerekek játékos és ügyességi feladatok révén kovácsolódnak össze egy csapattá. A keddi és szerdai nap különlegessége volt, hogy elsajátíthatták– kreatív feladatok által – a túlélési technikákat, a rejtőzködést, és különböző terepakadályokat győzhettek le, mindezt csapatmunkában. A kilenc állomásból álló akadálypálya során fából kellett hordágyat készíteniük, majd arra ráfektetni a „sebesült” kistársukat, vagy éppenséggel tájolóval tájékozódni, vagy fémkeresővel megkeresni az elrejtett 5 forintosokat.

A táborozók leginkább az ügyességi pályákat kedvelték, ahol a két fa között kifeszített mászókötélen kellett egyensúlyozniuk társaik biztatására, vagy a terepakadály egyik pontján fára rögzített kötél segítségével kellett hullahopp karikákba ugraniuk. A gyerekek azonban a víztisztítást tekintették az aznapi leghasznosabb foglalkozásnak.