Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Túlélő táborozók

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2024. július 15. 17:02

Airsoft lövészet, menedéképítés, épületharcászat és sorverseny várta a fiatalokat Székesfehérváron az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár idei első honvédelmi ,,túlélő” táborában.

202407_honvédelmi_tábor_Székesfehérvár_DR (3)

A táborozók a hetet airsoft lövészettel és katonai terepen történő mozgásmódok elsajátításával indították, majd másnap akadálypályás foglalkozásokkal vezették le energiáikat Balatonakarattyán.

Sárbogárdon túlélő foglalkozások vártak rájuk. A vadregényes terepen sátorlapokból építettek maguknak éjszakai menedéket, emellett a túléléshez szükséges eszközöket, szerszámokat készítettek, és csapdákat állítottak. Megmutathatták leleményességüket vízgyűjtésben és víztisztításban, valamint tűzgyújtási feladatban is. Az 51-es dandár állománya természetes és mesterséges elemekkel tűzdelt akadálypályával és rejtőzködéssel, épületről történő ereszkedéssel, épületharcászattal is készült a diákok számára.

202407_honvédelmi_tábor_Székesfehérvár_DR (7)

Gyakoroltak elsősegélynyújtást, de kipróbálták azt is, miként lehet katonai eszközökkel terepen tájékozódni, tudásukat éjszakai menetgyakorlaton is tesztelték.

Az utolsó nap változatos sorversennyel zárult: a résztvevők rajonként álcahálós kúszófolyosón keltek át, rönköt cipeltek, traktorgumit görgettek és ötvenkilós súlyt húztak el.

A fiatalok tanúbizonyságot adtak bátorságukról, ügyességükről, összetartásukról, fizikai erőnlétükről, amit elismeréssel és elbocsátó obsittal jutalmaztak a szervezők.