Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltó bajtársuknak adtak vért a székesfehérvári katonák

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba, Grell Norbert főtörzsőrmester, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság |  2022. december 18. 9:33

A leukémiás beteg Rimányi Márk tűzoltó őrnagy és családja támogatása volt az elsőszámú célja a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred decemberi önkéntes véradó napjának.

Foto Rimányi Márk tü.őrnagyról_fotó készítője_szombathelyi tűzoltó-parancsnokság

A Nagysándor József laktanyában 104 katona és honvédelmi alkalmazott nyújtotta karját tűzoltó bajtársáért is, segítve a társszerv dolgozóját mihamarabbi felépülésében.

A negyvenhármas alakulat állományán túl a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az MH Szárazföldi Parancsnoksága, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Székesfehérváron települt NATO Erőket Integráló Elem (NFIU), a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C), az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj tagjai is a véradók között voltak.

2022.12.15. Véradás 43-asok Rimányi Márknak_Révész Csaba ha (8)

Összesen közel 47 liter vért vettek le az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai. A véradás eredményes lebonyolításában Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének koordinátora, valamint Grell Norbert főtörzsőrmester, a Honvédszakszervezet 43-as alapszervezetének elnöke segédkezett.

A főtörzsőrmester hangsúlyozta: a most adott vér számottevő hányada a Szombathelyen, harminc éve tűzoltóként szolgáló Rimányi Márk őrnagy megmentésére irányult. Idén ez már a nyolcadik véradó nap volt a fehérvári ezrednél, melyeken 882 fő által leadott egységnyi vér gyűlt össze.

Novemberben 112 fő mintegy 50,4 liter vérrel járult hozzá Székesfehérvár Helyőrségben az életek mentéséhez és az is örömteli, hogy novemberben és decemberben összesen 216 véradó fordult meg az ezred egészségügyi programján. Az utóbbi két hónap véradásaival összesen 648 emberen tudnak segíteni – emelte ki Grell Norbert főtörzsőrmester.

Címkékvéradás
Kapcsolódó cikkek
sportszázad_véradás_index

Véradás a katonasportolókkal

2022. december 3. 8:30

20221213-szentes-veradas 02

Véradás - karácsony előtt

2022. december 14. 11:05