Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzre lettek figyelmesek a főúton

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Vitai Csaba zászlós és Pintér László |  2022. április 25. 12:21

A 8 -as főúton, Veszprém irányába tartott április 20-án Boroviczény Attila törzsőrmester és Albu Dénes tizedes, amikor egy nagy lánggal égő személyautóra lettek figyelmesek.

Boroviczény Attila törm. (3)
Albu tizedes

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ideiglenes gödöllői alegységnél szolgáló Boroviczény Attila törzsőrmester és a várpalotai székhelyű MH Bakony Harckiképző Központ katonája Albu Dénes tizedes azonnal félreálltak, majd a biztonságos megállást követően a gépjárműben elhelyezett poroltóval rendeltetés- és szabályszerűen megkezdték az oltást.

A helyszínen tartózkodó személyek már a katonák beavatkozása előtt hívták a 112-es segélyhívó számot, a honvédek pedig a tűzoltók megérkezéséig folyamatosan próbálták eloltani a lángokat.

A személyautó egyre nagyobb lánggal égett, emiatt a két katona megkérte a tűzesetben érintetteket, hogy húzódjanak biztonságos távolságba. A tűz során keletkező nagy nyomás miatt az égő gépjármű ablaküvegei kitörtek, az úttestre szóródtak.

A további balesetmegelőzés céljából Boroviczény Attila törzsőrmester és Albu Dénes tizedes lezárták a forgalmat, a tűzoltók kiérkezését követően pedig a forgalom szabályozásában segédkeztek.

Személyi sérülés nem történt az eset során, a lángoló személyautó két utasa épségben hagyta el a helyszínt.

Címkékbaleset