Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vándorkiállítás a műszaki ezrednél

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. április 25. 11:07

Az „Altisztképzés másfél évszázada” című vándorkiállítás az ötödik helyszínére, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez, Szentesre érkezett április 19-én.

Vándorkiállítás_Szentes (6)

A magyar altisztképzés 150. évfordulójának tiszteletére létrehozott tárlat számos korabeli tárgyi, képi és videóemlék segítségével hozza közelebb a látogatókat a magyar altisztképzés kultúrájához és történetéhez.

A rendezvényt Asztalos Sándor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ kiképzésért felelős parancsnokhelyettese nyitotta meg. A főtörzszászlós beszéde után oklevelet és egy emlékérmet adott át elismerésül Bernátsky László főtörzszászlónak, a műszaki ezred vezénylőzászlósának az „Altisztképzés másfél évszázada” című rendezvénysorozat 150 kilométeres katonai váltófutás programján való részvételéért.

Vándorkiállítás_Szentes (3)

A megnyitó után az alakulat katonái, az MH Altiszti Akadémia szervezésében zajló Acélkocka altiszti műszaki szakmai felkészítésen résztvevő hallgatók és a Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium Honvéd Kadét Programban résztvevő diákjai mélyedtek bele az altisztképzés történelmébe a kiállításon keresztül. A tárlat részeként kialakított játékos feladat végrehajtásáért a három legügyesebb diák emléktárgyat kapott. 

A műszakiak napja rendezvény során a lakosság számára is lehetőség nyílik betekintést nyerni a hazai altisztképzés történelmébe.

Kapcsolódó cikkek