Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepeljük közösen a műszakiak napját!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Galambos Sándor archív felvételei |  2022. április 19. 10:40

Nyílt napra invitál az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A Rendőrség napjával közösen megrendezett műszakiak napján, április 22-én, pénteken kitárulnak a szentesi laktanya kapui. A rendezvény szervezői minden korosztály számára izgalmas, látványos programokat ígérnek.

műszakiak napja (1)

A korán kelőket már fél nyolctól várják a szentesi laktanyánál (6600 Szentes, Csongrádi út 108. szám alatt). A nap első programpontja tervezetten az ezredsorakozó lesz, amelyet harci helikopterek áthúzása követ. A nap folyamán néptáncbemutató, kulturális előadások és természetesen katonai attrakciók váltják egymást. A házigazda ezreden túl a délelőtt folyamán bemutatkozik az ejtőernyős válogatott, képességbemutatót tart az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, lovas huszárok vonulnak fel az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kötelékébe tartozó 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegység jóvoltából.

Az ebédig fennmaradó időt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred honvédkutyái ütik el, elismerést és mosolyt kiváltó képességbemutatóikkal. A jó – és minden bizonnyal ínycsiklandozó – ebédhez járó nótát az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonazenekara biztosítja majd. A szervezők azt javasolják, hogy a délutáni sziesztát az ég kémlelésével kezdje meg a látogatósereg, hiszen a délután programsorát az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS-39 Gripen vadászgépének áthúzása nyitja meg, amit önvédelmi bemutató, illetve az előzetesen nevezett csapatok által teljesített erőpróba, a „Vörös Bika” megmérettetés eredményhirdetése követ.

műszakiak napja (2)

S ha mindez nem volna elég csábító, reggeltől zárásig várnak minden érdeklődőt olyan folyamatosan zajló programok, mint a búvárbemutató, vitorlázó repülőkiállítás, makettbemutató, airsoft, paintball, tűzoltó bemutató, kézműves gyerekprogramok, kirakodó vásár és military bolt, műszaki eszközök és felszerelések kiállítása, fegyverbemutató, tűzszerész eszközök, rendőrségi bemutató és még sok-sok más.

Ne feledjék, április 22. péntek, Szentes, műszakiak napja! Ha csak egy nap erejére is, de legyenek önök is 37-esek!

További információk az ezred Facebook-oldalán.

műszakiak_napja
Címkékműszaki