Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új határidőt adtak a túszejtők

Szöveg: FH |  2008. március 17. 10:33

Meghosszabbították a határidőt az osztrák párt elrabló terroristák – jelentette be az osztrák külügyminisztérium vasárnap. Az eredeti határidő vasárnap éjfél volt, az új időpontról egyelőre nem érkezett hír. A párt Tunéziából rabolták el, és feltételezések szerint Maliban tartják őket fogva

Az osztrák külügyminisztérium szóvivője, Peter Launsky-Tieffenthal azt mondta a hirtelen összehívott sajtótájékoztatón, hogy üzenet érkezett a határidő meghosszabbításáról. Ezzel több idő marad a túszok szabadon engedésének biztosítására – tette hozzá a szóvivő. Korábban az osztrák kormány többször is hangoztatta, hogy nem tárgyal az emberrablókkal.

Az al-Kaida észak-afrikai ágának szóvivője hétfőn jelentette be, hogy ők rabolták el a két osztrák turistát, még februárban. Az 51 éves Wolfgang Ebnert és a 44 éves Andrea Kloibert állítólag február 22-én hurcolták el a sivatagból Tunéziában, és Maliba vitték őket.

Tunézia budapesti nagykövetségének a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint egyébként semmilyen adat nincs arra, hogy az észak-afrikai ország területéről rabolták volna el a két osztrák állampolgárt.